Activiteiten 2018

(Klik op de naam van de Tocht om in te schijven)


De Leye Tocht Helvoirt (100 - 150 km)
19 augustus 2018 - 06:45 uur | Organisatie: Hennie Beenen

In 2017 over prachtige zeer verkeersarme, en vaak met klinkers of kasseien bestrate wegen gereden. Echter in Helvoirt wordt elk jaar voor een ander deel van Brabant gekozen waar men de routes door heen laat slingeren, dus wederom voor deze klassieker gekozen. Ook in het kader van “fietsen buiten de regio” op slechts 3 kwartier rijden vanaf Lopik.


Individuele Tijdrit (14 km)
28 augustus 2018 - 18:30 uur | Organisatie: Hennie Beenen

Ook nu zal op de jaarvergadering geprobeerd worden om het aantal inschrijvingen voor de tijdrit flink op te krikken. Het is altijd zeker na afloop buitengewoon gezellig en als je meefietst, beleef je een paar ontspannende, maar ook inspannende momenten werd enkele jaren geleden al eens genoteerd.


Muhlheim (Duitsland) (75 - 110 - 150 km)
1 en 2 september 2018 - 10:00 uur | Organisatie: Arno Sluijs / Floré Mulder

Weer eens rondtrappen in weer een andere Duitse omgeving, met ruimte voor een sportieve prestatie en gezelligheid. Na aankomst kort na het middaguur een trainingsrondje met tussentijds koffie en aansluitend een drankje. Zondag de tour met ruime keuze in afstanden, dus voor elk wat wils. De afstand Lopik - Muhlheim is iets meer dan 200 km, dus zondagavond waarschijnlijk omstreeks 19:00 uur weer thuis.


Onder in de Beugel tocht (110 km)
16 september 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Erik Eikelenboom / Gerben Bergstra

We zitten in de nazomer en de organisatoren denken al weer aan de winterperiode wanneer ze de wielerpiste betreden. Daar rijden ze iedere kilometer ‘onder in de beugel’ en dat betekent dus rijden met snelheden van boven 40 km/u. Tijdens deze tocht gebeurt het tegenovergestelde: met de handjes rustig op het stuur wordt gereden met een snelheid die iedereen kan bijhouden. Mooi weer kan niet worden beloofd, maar de kans op zon en een lekkere temperatuur is nog steeds groot.


Buiten de Regio Tocht (120 km)
22 september 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Bert Zwanenburg / Paul Zwambag

In 2017 kwamen de deelnemers superlatieven te kort. Zo hadden zij genoten van de door Bert (in samenwerking met Paul) uitgezette “BUITEN DE REGIO TOCHT” , dus kon de toertocht commissie niet om Bert heen hem wederom te benaderen om een rit door een voor ons  onbekend of anders minder bekend gebied te willen voorbereiden. Hij heeft daarmede ingestemd, dus alle reden massaal in te schrijven.


Bruggentocht (120 km)
7 oktober 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Jan van Lieshout / Wim van Wijk

Afgelopen jaar hele andere bruggen gereden dan de jaren er voor. Ondanks de belabberde vooruitzichten viel het alles mee. Het gebak kon zelfs op het terras in Heusden genuttigd worden. Ook dit jaar wellicht weer een verassende wending aan deze “klassieker”, waarbij we misschien toch wel onder in de beugel dienen te fietsen.


Waaier Tocht (110 km)
14 oktober 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Jos van Lint / André de Vos

Een waaier is de benaming voor de formatie die een groep renners aanneemt als de wind schuin van voren komt om zo de windweerstand zo klein als mogelijk te maken. De techniek bestaat uit het schuin achter elkaar rijden van een aantal renners om zo de energie te sparen. De kans is groot, dat we vandaag lekker kunnen waaieren en onze organisatoren een beetje uit de wind kunnen houden.


Baan Clinic Apeldoorn
18 november 2018 - 12:30 uur | Organisatie: Johan Hartman

De WTCLOPIKerwaard wil weer gaan baanfietsen!  Na de enthousiaste reacties en verhalen van vorig jaar gaan we deze keer misschien wel weer naar Apeldoorn onder leiding van onze gecertificeerde baanrenner Johan (en wellicht ook Gerben).
De genoemde datum en kosten zijn nog onder voorbehoud, maar Johan zal ons zo spoedig mogelijk informeren over een definitieve datum en bijbehorende kosten, met name zeer afhankelijk van het aantal deelnemers.


Uitbuiktocht (2e Kerstdag)
26 december 2018 - 09:30 uur | Organisatie: Floré Mulder

Na een weekend met feestdagen even lekker uitfietsen. Afhankelijk van de zwaarte van de buiken en het weer bepalen we de afstand. Waar we heen rijden, bepaalt de wind en de beschikbare koffie. Onderweg is er tijd om kerstverhalen te vertellen en bij terugkomst spreken we af voor de aanstaande Oliebollentocht.


Oliebollentocht
31 december 2018 - 12:30 uur | Organisatie: Bestuur

In de beginjaren van de WTC stond deze tocht altijd in ons activiteitenprogramma. De laatste jaren wordt deze tocht nog steeds officieus gereden en de oliebollen genuttigd bij Ron of Ron. Afgelopen jaar is deze tocht zelfs weer teruggekomen op de WTC-kalender als afsluiting van ons wielerjaar.
Benieuwd waar we de ‘bollen’ en ‘flappen’ dit jaar gaan nuttigen.

 

Bike Totaal Lti Pantoni Bike Totaal NTFU

Mijn WTC