Activiteiten 2018

(Klik op de naam van de Tocht om in te schijven)


Bezoek Bike Motion Benelux (Jaarbeurs Utrecht) (70 km)
3 maart 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Martijn Callier / bestuur

Voor de verandering willen we als WTC eens naar de beurs Bike Motion Benelux gaan, daar kan ons lid Martijn Carlier mogelijk regelen dat we aan diverse activiteiten mee kunnen doen. Hij zorgt in ieder geval voor ontvangst en ook voor de stalling van onze fietsen weet hij wel een plek te vinden. Misschien is het meenemen van extra sportschoenen, waar wat makkelijker op te wandelen is, raadzaam. Heen kortste route, terug met een slingertje indien er nog voldoende puf is.


Openingstocht (circa 70 km)
10 maart 2018 - 12:00 uur | Organisatie: Martien Spruit / bestuur

En ook nu hopen we wederom alle negen kernen aan te doen met een paar kleine slingers naar de ons omringende gebieden. De rit wordt ditmaal vooraf gegaan door onze “fiets-voorganger” uit de Vlist, Martien. Vanzelfsprekend worden alle leden weer opgeroepen om in grote getale te verschijnen, al is het maar om tijdens de break te genieten van een overheerlijke appelpunt bij de koffie of thee.

Inschrijven niet nodig, gewoon weer allemaal komen! 


MBT-tocht Oosterbeek (45 km)
18 maart 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Johan de Bruijn / Gabe Bergstra

De WTC is natuurlijk hoofdzakelijk een wielerclub, maar er zijn ook veel leden die graag op hun mountainbike klimmen. Voor hen hebben we dit jaar ook een mtb-tocht georganiseerd. Vanaf Lopik gaan we met de auto naar Papendal (het terrein waar onze Olympische sporters trainen) voor een mtb-toertocht door de bossen rondom Oosterbeek.
Dit is een gevarieerd parcours met ook aardig wat hoogtemeters. Bijvoorbeeld de bekende Italiaanse weg maar dan onverhard. Gedeeltelijk rijden we over de uitgepijlde routes maar natuurlijk wijken we hier ook van af.
De afstand is circa 45 km met ongeveer 350 hoogtemeters. 


Bultentocht (60 - 100 - 135 - 160 km)
2 april 2018 - 07:15 uur | Organisatie: Floré Mulder

Dit keer met hopelijk betere omstandigheden dan in 2016 en/of 2017, ondanks dat Pasen in 2018 vroeg valt, gaan we er vanuit dat gezien de diversiteit van de afstanden en de relatief korte afstand tot Driebergen, velen op eigen gelegenheid gaan. Bedoeling is wel om 8.00 uur te starten bij het vertrekpunt van de DTC.


Veenendaal - Veenendaal (105 - 135 km)
7 april 2018 - 07:00 uur | Organisatie: Floré Mulder

Veenendaal-Veenendaal is een zeer populaire toertocht in het begin van het seizoen waar ieder jaar diverse WTC-ers aan deel nemen. Een goede reden om deze tocht dit jaar in het activiteitenprogramma op te nemen. De route gaat langs de mooiste beklimmingen op de Utrechts Heuvelrug, de Veluwezoom en diverse andere delen van Midden-Nederland. Met deze toertocht worden alvast belangrijke klimkilometers weggetrapt als voorbereiding op de buitenlandtrip.


Stoempers Tocht (85 km)
15 april 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Jan Schalkwijk / Eric Klever

Stoempen heeft weinig met souplesse te maken. Er is weinig techniek voor nodig. Stoempen is niet gemakkelijk. Alles doet pijn. De benen staan in brand, de productie van melkzuur viert hoogtij en de kramp schiet er bijna in. Vastberaden en verbeten rijdt de stoemper enkel en alleen op eigen vermogen op een te grote plaat. Hij geeft werkelijk alles. Als een pinguïn gaat het bovenlichaam van de stoemper heen en weer. Met zijn immense bovenbenen en kuiten stampt hij monsterlijk op de pedalen. Daarna is hij niet meer te stoppen. Op de macht doorboort de stoemper wind, regen, kasseien, zandwegen en bergen. En het liefst allemaal gecombineerd. U kent hem allen!!


Koningstocht (90 km)
27 april 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Gabe Bergstra / Floré Mulder

Voor de vierde keer alweer en nu met andere organisatoren die ons ongetwijfeld over Koninklijke routes van onze provincie(s) zullen geleiden. Ook nu weer vertrek om 08.00 uur om in ieder geval ‘n Koninklijke Tompouce  og. te kunnen scoren in een hopelijk Koninklijk en oranje versierd etablissement.


Bevrijdingstocht (110 km)
05 mei 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Henri Bosman

Hoewel het geen lustrumjaar is zullen op deze 5 mei velen van ons wel vrij zijn en om die reden bedacht net als 3 jaar geleden een bevrijdingstocht te organiseren. We kwamen toen net niet in Wageningen-centrum, maar wel in de buurt. Misschien dat we nu weer die kant op fietsen en wel het centrum halen.


Klimtijdrit (14 km)
08 mei 2018 - 19:00 uur | Organisatie: Hennie Beenen

De klimtijdrit nu al weer voor de 9-de keer rondom en over de Viaanse brug. Ook nu gaan we de brug vier keer ronden, afstand ca. 14 km., dus kansen volop om eens lekker te verzuren en ook nog kort bij huis. Vanzelfsprekend wordt het vooraf trainen op deze brug van harte aanbevolen. Ook hopen we weer op flinke ondersteuning van de hulptroepen. Na afloop weer uitslag in DE ROODE LEEUW te Lopikerkapel.


Dauwtrap Tocht (90 km)
10 mei 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Kees Kok / Arno Sluijs

Een vroege Pasen, dus ook een vroege Hemelvaartsdag en dus een grote kans dat we inderdaad kort na 8.00 uur nog de dauw op de weidevelden rondom Lopik kunnen aantreffen. Of we dit jaar weer aan de schnaps zitten, is afwachten, maar zullen in ieder geval weer bijtijds teruggekeerd zijn. 


Ermelose Klim Toer (75 - 110 - 155 - 180 km)
11 mei 2018 - 07:00 uur | Organisatie: Floré Mulder

De Ermelose Klim Toer wordt jaarlijks verreden op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Vorig jaar voor het eerst opgenomen en dit jaar voor herhaling naar deze prachtige toertocht. In de tocht wordt er naar gestreefd om binnen de te rijden afstand een maximaal aantal klimmeters bij elkaar te rijden (tot 1600 bij de 180 km). U zult er verbaasd over zijn hoeveel klimmeters er op de Veluwe nog mogelijk zijn op een zeer mooi parcours. Deze tocht is een ideale voorbereiding voor de komende zomer.


IJsselstein - Ysselsteyn (240 km)
20 mei 2018 - 07:00 uur | Organisatie: Willem van Bedem / Rogier Schinkel

De jaarlijkse lange afstandstocht van ongeveer 240 km gaat van het Utrechtse IJsselstein naar het Limburgse Ysselsteyn en weer terug. Ysselsteyn ligt net onder Venray en in de gemeente ligt met ruim 31.500 Duitse soldaten de grootste militaire begraafplaats van Nederland. Van de deelnemers mag verwacht worden dat ze de afstand aan kunnen. Eerder afbuigen is voor een groepje altijd mogelijk, dit in afstemming met de organisatie. De snelheid zal aangepast worden aan de omstandigheden met een max van 33 km. Samen uit samen thuis is het motto.


2-daagse C-enioren 
24 en 25 mei 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Simon de Wit / Hans van Middelkoop

Steeds meer leden die niet meer actief zijn in het arbeidsproces (enkele uitzonderingen daar gelaten), trappen op donderdag vrolijk hun kilometers weg. De behoefte om een exclusieve meerdaagse tocht voor deze doelgroep te organiseren is dan ook logisch. Waar de reis naar toe gaat, blijft nog even een verrassing. De organisatoren gaan er vast en zeker in slagen een leuke accommodatie te vinden voor de overnachting. Ongetwijfeld zullen er ‘niet-C-enioren’ zijn die graag mee willen, maar helaas moeten die teleurgesteld worden: het betreft een EXCLUSIEVE tocht voor de oudjes (en jonge dames).


Ploegentijdrit Time-Trial (75 km)
27 mei 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Bestuur / Toertochtcommissie / Hennie Beenen

Ook in 2017 te weinig deelnemers, dus nu iets volledig nieuws. De teams mogen vooraf een gemiddelde snelheid opgeven van minimaal 28 km/uur en moeten een afstand van meer dan 75 km fietsen op een vastgesteld parcours (’n stoplichtvrije route). Na afloop zal dankzij  het gebruik van elkanders Strava de tijd gemeten worden en het best scorende team mag een jaar de wisselbokaal met elkander delen. Vervolgens zal de tt.cie weer zijn best doen om evenwichtige (kernen)ploegen samen te stellen om zodoende tot zeer kleine tijdsverschillen te komen.


2-daagse Nijmegen (2 x 140 km)
2 en 3 juni 2018 - 10:30 uur | Organisatie: Johan de Bruijn / Leon van den Ende

N.a.v de enquête, bleek er veel vraag te zijn naar een 2- of 3-daagse fietstrip. Natuurlijk geven wij hier graag gehoor aan en is dit een 2-daagse richting Nijmegen geworden. Tevens een goede voorbereiding op de buitenlandtrip, later deze maand. Op zaterdag 2 juni vertrekken we vanuit Lopik om via de Heuvelrug richting Arnhem, door te gaan naar Nijmegen. Onderweg pakken we natuurlijk een aantal mooie klimmetjes mee en genieten we van de aantrekkelijke omgeving. Aangekomen in het hotel, even lekker opfrissen, daarna een heerlijk diner om vervolgens in een luxe hotelkamer te overnachten. De volgende ochtend een uitgebreid ontbijt…. en op pad. Vanaf het hotel gaan we eerst richting Berg en Dal daar pakken we een paar ‘kuitenbijters’ mee. Vervolgens rijden we via het Land van Maas en Waal weer richting huis.
De dagafstanden zijn ongeveer 140 km maar bij mooi weer en in goed overleg ……


Twee vingers in de neus tocht (110 km)
09 juni 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Nico van Vreeswijk / Hennie Beenen

Deze tocht is vooral aantrekkelijk voor mensen die bang zijn om moe te worden. Het tempo gaat beslist niet boven de 30 km per uur, zodat de tocht met twee vingers in de neus uitgereden kan worden. De organisatoren staan borg voor een mooie rit en gepaste snelheid ondanks het snelle materiaal (Pinarello en Trek) dat zij tot hun beschikking hebben.


Mont Ventoux
14 t/m 18 juni 2018 - 05:00 uur | Organisatie: Floré Mulder / Jan van Lieshout

Terug op de kalender, in 2000 hebben de eerste WTC ‘ers deze kale reus beklommen. De Mont Ventoux is een berg in het departement Vaucluse in het zuiden van Frankrijk, gelegen op zo'n twintig kilometer ten noordoosten van Carpentras. De Ventoux is waarschijnlijk na de Alpe d'Huez de beroemdste fietsberg voor veel Nederlanders. Logisch, want de klim tot 1912 m hoogte, is circa 20 km lang, steil van 8-12% en vol met historie. Als de klim nog niet zwaar genoeg is, dan doet de wind er nog een schepje boven op. En als het niet waait dan zorgt de kou of de zinderende hitte wel voor moeilijke omstandigheden. Kortom je krijgt deze 'kale berg' zelden cadeau. De beklimming van de Ventoux is voor veel fietsers een uitdaging die ooit gedaan moet worden. We sluiten niet aan bij de toertocht, en rijden dus onze eigen tocht op zondag. De berg kan vanaf 3 kanten (evt. met certificaat) beklommen worden.

Voor iedereen op zijn/haar eigen niveau een uitdaging.

D'r op en d'r over Tocht (110 km)
01 juli 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Marinus Dijkman /  Jolanda van Schaik

In wielerjargon betekent d’r op en d’r over: een renner of groep inhalen, en deze vervolgens (in wedstrijdverband) direct voorbij rijden. En dat is nu juist niet de bedoeling van deze tocht. Laat je dus niet op het verkeerde been zetten. Er wordt met een nette, gelijkmatige snelheid gereden zodat iedereen het bij kan houden. Inschrijven dus!


C-enioren Tocht (95 km)
05 juli 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Hans Gerritsen / Piet Schep

Na een tweedaagse voor de C-enioren inmiddels ook nog weer een “gesponsorde” C-eniorentocht. In 2017 een grote opkomst, weet niet of er toen in 2 groepen gereden is, maar verwacht dat zulks in 2018 zeker het geval zal zijn, mede dankzij (weer nieuwe) “vijf-en-zestig-en-negen-maanden of zelfs zes-en-zestig plussers”.


Snot voor de Ogen Tocht (130 km)
14 juli 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Ron Bregman

Een ander het snot voor de ogen rijden betekent: hem afpeigeren en zo goed als eraf fietsen. En dat is nu juist niet de bedoeling van deze tocht. Tijdens deze tocht rijden twee mannen (of vrouwen) op kop met een snelheid van maximaal 30 km per uur. Ze peigeren mogelijk zichzelf af, maar beslist niet de mensen die bij hun in het wiel zitten. Laat je door de verwarrende naam van de tocht niet weerhouden van deelname. Het wordt een mooie rit want de organisator heeft een eer hoog te houden.


Leye Tocht Helvoirt (100 - 150 km)
19 augustus 2018 - 06:45 uur | Organisatie: Hennie Beenen

In 2017 over prachtige zeer verkeersarme, en vaak met klinkers of kasseien bestrate wegen gereden. Echter in Helvoirt wordt elk jaar voor een ander deel van Brabant gekozen waar men de routes door heen laat slingeren, dus wederom voor deze klassieker gekozen. Ook in het kader van “fietsen buiten de regio” op slechts 3 kwartier rijden vanaf Lopik.


Individuele Tijdrit (14 km)
28 augustus 2018 - 18:30 uur | Organisatie: Hennie Beenen

Ook nu zal op de jaarvergadering geprobeerd worden om het aantal inschrijvingen voor de tijdrit flink op te krikken. Het is altijd zeker na afloop buitengewoon gezellig en als je meefietst, beleef je een paar ontspannende, maar ook inspannende momenten werd enkele jaren geleden al eens genoteerd.


Muhlheim (Duitsland) (75 - 110 - 150 km)
1 en 2 september 2018 - 10:00 uur | Organisatie: Arno Sluijs / Floré Mulder

Weer eens rondtrappen in weer een andere Duitse omgeving, met ruimte voor een sportieve prestatie en gezelligheid. Na aankomst kort na het middaguur een trainingsrondje met tussentijds koffie en aansluitend een drankje. Zondag de tour met ruime keuze in afstanden, dus voor elk wat wils. De afstand Lopik - Muhlheim is iets meer dan 200 km, dus zondagavond waarschijnlijk omstreeks 19:00 uur weer thuis.


Onder in de Beugel tocht (110 km)
16 september 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Erik Eikelenboom / Gerben Bergstra

We zitten in de nazomer en de organisatoren denken al weer aan de winterperiode wanneer ze de wielerpiste betreden. Daar rijden ze iedere kilometer ‘onder in de beugel’ en dat betekent dus rijden met snelheden van boven 40 km/u. Tijdens deze tocht gebeurt het tegenovergestelde: met de handjes rustig op het stuur wordt gereden met een snelheid die iedereen kan bijhouden. Mooi weer kan niet worden beloofd, maar de kans op zon en een lekkere temperatuur is nog steeds groot.


Buiten de Regio Tocht (120 km)
22 september 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Bert Zwanenburg / Paul Zwambag

In 2017 kwamen de deelnemers superlatieven te kort. Zo hadden zij genoten van de door Bert (in samenwerking met Paul) uitgezette “BUITEN DE REGIO TOCHT” , dus kon de toertocht commissie niet om Bert heen hem wederom te benaderen om een rit door een voor ons  onbekend of anders minder bekend gebied te willen voorbereiden. Hij heeft daarmede ingestemd, dus alle reden massaal in te schrijven.


Bruggentocht (120 km)
7 oktober 2018 - 08:00 uur | Organisatie: Jan van Lieshout / Wim van Wijk

Afgelopen jaar hele andere bruggen gereden dan de jaren er voor. Ondanks de belabberde vooruitzichten viel het alles mee. Het gebak kon zelfs op het terras in Heusden genuttigd worden. Ook dit jaar wellicht weer een verassende wending aan deze “klassieker”, waarbij we misschien toch wel onder in de beugel dienen te fietsen.


Waaier Tocht (110 km)
14 oktober 2018 - 09:00 uur | Organisatie: Jos van Lint / André de Vos

Een waaier is de benaming voor de formatie die een groep renners aanneemt als de wind schuin van voren komt om zo de windweerstand zo klein als mogelijk te maken. De techniek bestaat uit het schuin achter elkaar rijden van een aantal renners om zo de energie te sparen. De kans is groot, dat we vandaag lekker kunnen waaieren en onze organisatoren een beetje uit de wind kunnen houden.


Baan Clinic Apeldoorn
18 november 2018 - 12:30 uur | Organisatie: Johan Hartman

De WTCLOPIKerwaard wil weer gaan baanfietsen!  Na de enthousiaste reacties en verhalen van vorig jaar gaan we deze keer misschien wel weer naar Apeldoorn onder leiding van onze gecertificeerde baanrenner Johan (en wellicht ook Gerben).
De genoemde datum en kosten zijn nog onder voorbehoud, maar Johan zal ons zo spoedig mogelijk informeren over een definitieve datum en bijbehorende kosten, met name zeer afhankelijk van het aantal deelnemers.


Uitbuiktocht (2e Kerstdag)
26 december 2018 - 09:30 uur | Organisatie: Floré Mulder

Na een weekend met feestdagen even lekker uitfietsen. Afhankelijk van de zwaarte van de buiken en het weer bepalen we de afstand. Waar we heen rijden, bepaalt de wind en de beschikbare koffie. Onderweg is er tijd om kerstverhalen te vertellen en bij terugkomst spreken we af voor de aanstaande Oliebollentocht.


Oliebollentocht
31 december 2018 - 12:30 uur | Organisatie: Bestuur

In de beginjaren van de WTC stond deze tocht altijd in ons activiteitenprogramma. De laatste jaren wordt deze tocht nog steeds officieus gereden en de oliebollen genuttigd bij Ron of Ron. Afgelopen jaar is deze tocht zelfs weer teruggekomen op de WTC-kalender als afsluiting van ons wielerjaar.
Benieuwd waar we de ‘bollen’ en ‘flappen’ dit jaar gaan nuttigen.
Bike Totaal Lti Pantoni Bike Totaal NTFU

Mijn WTC