Nederland

IJsselstein – Ysselsteyn – IJsselstein (Rogier)
Deze route voert je via Culemborg, Zoelen en Tiel over de dijk richting Niftrik/Ravenstein. Je rijdt over leuke landweggetjes en over enkele dijken die je langs prachtige rivieren voert naar de Peel Streek. In Ysselsteyn zit een leuke herberg waar je een langere stop kunt maken om vervolgens via De Mortel richting Veghel rijdt om via Rosmalen weer langs de A2 richting de Lopikerwaard te rijden. Er zijn in de diverse dorpen op de terugweg genoeg mogelijkheden om een stop in te lassen.

Afstand: 230 km.
Routestart: IJsselstein
Hoogtetoename: 250 m.

IJsselstein_Ysselsteyn_IJsselstein (7 downloads)

De Kempen – Eindhoven (Rogier)
Deze route voert je over autoluwe en verkeerslicht vrije wegen door het prachtige Brabantse land, waarbij je zelfs de grens met België passeert. Je fietst door schitterende natuurgebieden en onderweg zijn voldoende gelegenheden om een koffiestop te maken. Deze rit wordt bijna jaarlijks georganiseerd door WTC Welschap en start op de Militaire vliegbasis. Zoek hier in de buurt dus een parkeerplaats om op de route te komen. De tocht wordt altijd op een doordeweekse dag georganiseerd en biedt hierdoor niet voor iedereen de mogelijkheid deel te nemen. Door het downloaden van dit GPX-bestand kun je op elk gewenst moment deze hooggewaardeerde route rijden.

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 120 m.
Startlocatie: rond vliegveld Eindhoven (Spottersweg)

De Kempen - Eindhoven (8 downloads)

Joop Zoetemelk Classic (Hans van Middelkoop)
Na de start ga je via Zoeterwoude, Benthuizen, Boskoop en Bodegraven naar Waarder. Dan met een lus via Driebruggen en Hogebrug naar Woerden. Dan heb je er 60 km opzitten en is de eerste koffiestop bij WTC Woerden. Vervolgens ga je langs Montfoort via Harmelen richting Breukelen. Na bijna 90 km is er bij recreatiegebied Bosdijk in Nieuwer Ter Aa een tweede verzorgingspost. Dan via Vrouwenakker en Papenveer naar Ter Aar. Vandaar via Woubrugge naar ’s Molenaarsbuurt en Kouderkerk a/d Rijn. Daar steek je de Rijn over en ga je parallel aan de N11 terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige klim wacht in park de Bult: de Col du Bourg à la Crème.

Afstand: 150 km
Startlocatie: vanaf Montfoort wordt de route opgepakt

Joop Zoetemelk Classic (7 downloads)

Heuvelentocht Twello (Rogier)
Je parkeert in de buurt van Twello om aan deze schitterende en hoog gewaardeerde toertocht te starten. Langs Wilp rijd je langs de prachtige IJssel om vervolgens het binnenland weer in te rijden naar Appen. Vervolgens rijd je in zuidelijke richting naar Eerbeek door een prachtige omgeving. Langs Laag Soeren rijd je naar Rozendaal om boven langs Arnhem naar Oosterbeek te fietsen. Genoeg leuke terrassen om iets te nuttigen. Je vervolgt je weg richting Otterlo en Hoenderloo om vervolgens via Oosterhuizen weer terug te keren naar de startlocatie. Een schitterende route die jaarlijks op de agenda terugkomt van het Brevet des Cyclistes.

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 600 m.
Startlocatie: Zuiderlaan – Dustervoorde

Heuvelentocht Twello (6 downloads)

Tour de Haute Veluwe (Rogier)
Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd vanuit Bennekom en deze afstand maakt deel uit van het Brevet des Cyclistes. De route voert je via Ede over idyllische wegen richting Kootwijkerbroek. Via Radio Kootwijk vervolg je je weg richting Beekbergen en Hoenderloo door het prachtige landschap wat dit gebied te bieden heeft. Rond Arnhem en Oosterbeek bedwing je de nodige heuvels en rijd je via Doorwerth en Heelsum weer terug naar de start.

Afstand: 110 km.
Hoogtetoename: 600 m.
Startlocatie: Bovenbuurtweg in Bennekom

Tour de Haute Veluwe (6 downloads)

De Merx klassieker (Rogier)
Vanaf Berghem rijd je naar Herpen over vlakke wegen, een mooie opwarmer voor de heuvels die precies op de helft van deze tocht opdoemen. Door de prachtige omgeving rijd je o.a. via Driehuis richting Cuijk waar je in de verte al de heuvels van Groesbeek ziet liggen. Langs de Mookerheide rijd je in rap tempo naar Groesbeek en hier zijn de heuvels te vinden tijdens deze schitterende tocht. Je komt vlak langs Nijmegen en rijd weer naar beneden via Ubbergen naar de omgeving van Malden. De mountainbikers onder ons, zullen dit gebied goed kennen. Langs de Maas rijd je richting Ravenstein weer naar de start van deze route. Deze route is in het verleden door de NTFU met veel sterren beoordeeld.

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 500 m.
Startlocatie: Burgemeester van Erpstraat, Berghem

De Merx Klassieker (1 download)